Thursday 15 September 2011

FINANCE - New 350 million USD loan for Albaraka Turk

New Murabaha syndicated loan, will be used to meet the capital needs of SMEs.
ISTANBUL - Albaraka, in September 2010 provided $ 240 million Murabaha syndicated loan amounting to more then signed a new agreement. The Bank's new $ 350 million for a syndicated loan of 25 banks and financial organizations from 17 countries signed the agreement. (source)
Noor Islamic Bank, ABC Islamic Bank, Standard Chartered Bank and the leadership of Emirates NBD, Denizbank, Halkbank, Ziraat Bank, Vakıfbank and Yapı Kredi's overseas subsidiaries in 17 countries, including the participation of 25 banks and financial institutions provided Murabaha syndicated loan maturity, a years, respectively. Reaching a volume of 103.3 million euros and 202.5 million dollars loan agreement for the use of the Albaraka bank managers were present management with the consortium leader and the participants signed a ceremony.
Speaking at the signing ceremony, General Manager of Albaraka Fahrettin Sherlock, credit meblağından used last year as well as a greater supply of credit, participation bank in Turkey so far this figure is obtained from "the highest amounts Murabaha syndicated loan" onurlandırdığını also expressed themselves in being, said:
"1-year term began with a $ 150 million Murabaha sendikasyonumuza authority has requested more than 2.3 times. Europe, Middle East and North Africa as well as Asian countries have seen interest in and support for participation has also very pleased with us, as a result, the participation of 25 banks from 17 countries of $ 202.5 million and 103.3 million euros, with funding has been provided. geographies and LIBOR plus 1.50 and Euribor plus 1.50 with the price of the banks that provided credit, muhabirlerimizin Albaraka Turk and the Turkish banking system to a stable and reputable reaffirms his confidence. "
Sukuk issuance would like to accomplish before the new year
Fahrettin Sherlock, continued his speech:
"Murabaha syndicated creditworthiness in addition to Law No. 6111 published in February 2011 with the issuance of certificates of rent constituting an impediment to the elimination of tax disadvantages of speeding up our work with the 5-year term lease certificate issued before the new year sukuk issuance would like to perform. 200 million dollars for the issuance of sukuk We've empowered. Sukuk issued following the successful completion of the process, 2011 the year of our bank and would like to complete with two important projects that will contribute to Turkey's economy. Source diversity in terms of maturity structure while longer-term funding in the process of reaching the composition are planning to increase flexibility and strengthen the financial structure.
Contribute to the growth of the market provides to arrive Adabank'ın
General Manager of Albaraka Sherlock, buy Adabank'ı areas of the Gulf, plans to partner on a question, enlarge the market with new players entering the market, market growth will create an advantage in terms of the existing banks, stressing, "that it would license to make participation banking Adabank'ın have duyumumuz. You did not complete the sales process. After that preferences will be revealed. Joined powerful players entering the banking sector is correct, this would provide a positive contribution to the growth of the market and the growth of the market in terms of all the positive consequences düşünenlerdenim exist. the entries must be supported by the right and think, "he said.

Albaraka'ya 350 milyon dolarlık kredi


15.09.2011 - 14:12

Yeni murabaha sendikasyon kredisi, KOBİ'lerin sermaye ihtiyacını karşılamada kullandırılacak.
İSTANBUL - Albaraka, Eylül 2010'da sağladığı 240 milyon dolar tutarında murabaha sendikasyon kredisinin ardından yeni bir anlaşmaya daha imza attı. Banka, 350 milyon dolarlık yeni bir sendikasyon kredisi için 17 ülkeden 25 banka ve finansal kuruluşla anlaşma imzaladı.
Noor Islamic Bank, ABC Islamic Bank, Standart Chartered Bank ve Emirates NBD liderliğinde; Denizbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Yapı Kredi'nin yurt dışı iştiraklerinin de aralarında bulunduğu 17 ülkeden 25 banka ve finansal kuruluşun katılımıyla sağlanan murabaha sendikasyon kredisinin vadesi, bir yıl olarak belirlendi. 202,5 milyon dolar ve 103,3 milyon avro hacme ulaşan kredinin kullanımına ilişkin anlaşma, Albaraka yönetimi ile konsorsiyum lideri ve katılımcı banka yöneticilerinin hazır bulundukları törenle imzalandı.
İmza töreninde konuşan Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, geçen yıl kullanılan kredi meblağından daha fazla bir kredi temininin yanında, bu rakamın Türkiye'de katılım bankaları arasında bu zamana kadar temin edilen "en yüksek meblağlı murabaha sendikasyon kredisi" olmasının da kendilerini ayrıca onurlandırdığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"1 yıl vadeli 150 milyon dolarlık yetki ile başladığımız murabaha sendikasyonumuza 2,3 kat fazla talep gelmiştir. Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın yanında Asya ülkelerinden de katılım için gördüğümüz ilgi ve destek bizi ayrıca memnun etmiş, sonuç olarak 17 ülkeden 25 bankanın katılımı ile 202,5 milyon dolar ve 103,3 milyon avro fon temin edilmiştir. Farklı coğrafya ve bankalardan libor artı 1,50 ve Euribor artı 1,50 fiyat ile sağlanan bu kredi, muhabirlerimizin Albaraka Türk'ün istikrarlı ve itibarlı konumuna ve Türk bankacılık sistemine duyduğu güveni teyit etmektedir."
Yeni yıldan önce sukuk ihracını gerçekleştirmek istiyoruz
Fahrettin Yahşi, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Murabaha sendikasyon kredimize ek olarak Şubat 2011'de yayınlanan 6111 sayılı kanun ile kira sertifikaları ihracı için engel teşkil eden vergi dezavantajlarının ortadan kaldırılması ile 5 yıl vadeli kira sertifikası ihraç çalışmalarımızı hızlandırarak yeni yıldan önce sukuk ihracını gerçekleştirmek istiyoruz. 200 milyon dolar civarında sukuk ihracı için yetki verdik. Sukuk ihraç sürecinin başarıyla tamamlanmasını müteakiben, 2011 yılını bankamız ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunacak iki önemli proje ile tamamlamak istiyoruz. Kaynak çeşitliliğine giderken vade yapısı açısından daha uzun vade kompozisyonuna ulaşarak fonlama sürecinde esnekliği artırmayı ve mali bünyeyi güçlendirmeyi planlamaktayız.
Adabank'ın gelmesi piyasanın büyümesine katkı sağlar
Albaraka Genel Müdürü Yahşi, Adabank'ı satın alanlardan Körfez'deki ortağın planlarına ilişkin bir soru üzerine, piyasaya yeni oyuncuların girmesinin piyasayı büyüteceğini, piyasanın büyümesinin de mevcut bankalar açısından avantaj oluşturacağını vurgulayarak, "Adabank'ın katılım bankacılığı yapma lisansı alacağı yönünde duyumumuz var. Daha satış süreci tamamlanmadı. Ondan sonra tercihleri ortaya çıkacak. Katılım bankacılığı sektörüne güçlü oyuncuların girmesinin doğru olduğunu, bu piyasanın büyümesine olumlu katkı sağlayacağını ve piyasanın büyümesine tüm mevcutlar açısından olumlu sonuçlar doğuracağını düşünenlerdenim. Girişlerin doğru ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.


Source : http://www.dunya.com/albarakaya-350-milyon-dolarl%C4%B1k-kredi_132523_haber.html?  - Sept 15, 2011 - google translate